Als ondernemer uit de WW

Als ondernemer uit de WW

In de periode 2011-2016 startten per jaar gemiddeld 44.000 mensen naast of kort na een WW-uitkering als ondernemer. Een kwart van hen maakt gebruik van de startersregeling. De rest onderneemt op basis van de urenverrekening naast de WW of start pas na beëindigen van de WW met zelfstandige werkzaamheden.

Het zelfstandig ondernemerschap wordt gezien als een alternatieve weg uit een uitkeringssituatie: elke week laten honderden WW’ers UWV weten dat ze erover nadenken om voor zichzelf te beginnen. De overheid ondersteunt dit met verschillende regelingen, waaronder de startersregeling in de WW. Dit onderzoek laat zien hoeveel personen vanuit de WW starten als ondernemer, of ze gebruikmaken van ondersteunende regelingen, wat ze verdienen en in hoeverre zij een aantal jaren actief blijven als ondernemer.

Download

PDF icon

Als ondernemer uit de WW

Details

Publicatiedatum: 
Juli 2019
Auteurs:
Opdrachtgever: 
UWV
In samenwerking met: 
Intelligence Group

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 6e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!