Een leven lang leren voor ingenieurs?

Een leven lang leren voor ingenieurs?

NexTech is een stichting welke in 1918 is opgericht door een groot aantal industriële bedrijven als ondersteuningsfonds van de enkele jaren daarvoor opgerichte Hogere Technische School in Dordrecht. Het doel van NexTech is om actieve bijdragen te leveren aan technologische en innovatieve ontwikkelingen in de regio Zuid-Holland Zuid. NexTech wil dit doel verwezenlijk door het stimuleren van kennisontwikkeling, het bevorderen van de instroom en het behoud van technisch hoger opgeleiden in de regio Zuid-Holland Zuid.

Op 15 oktober 2018 bestond NexTech 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het bestuur van NexTech besloten om een wetenschappelijk onderzoek te laten verrichten en de resultaten daarvan aan de samenleving ter beschikking te stellen. Het thema van dit onderzoek, dat SEOR heeft uitgevoerd, is het toenemende belang van een leven lang leren voor hoger opgeleide technici en de noodzaak om dit te stimuleren en te faciliteren.

In het onderzoek, dat bestaat uit een literatuurinventarisatie, staan de volgende vragen centraal:

 1. Zijn gezien het toenemende belang van een leven lang leren bij hoger opgeleide technici maatregelen voor stimulering hiervan vereist?
 2. Welke maatregelen zijn denkbaar?
 3. Welke maatregelen ter bevordering van scholing tijdens het arbeidsleven zijn of worden uitgevoerd en wat zijn de ervaringen hiermee?
 4. Welke aanbevelingen kunnen op basis van het voorgaande worden gedaan voor bevordering van een leven lang leren bij hogere technici?

 

Download

PDF icon

Een leven lang leren voor ingenieurs?

Details

Publicatiedatum: 
Oktober 2018
Auteurs:
Opdrachtgever: 
Stichting NexTech
In samenwerking met: 

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 11e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!