BRIDGE: De brug van school naar werk

BRIDGE: De brug van school naar werk

Rotterdam Zuid heeft op sociaaleconomisch gebied een achterstand op de rest van Rotterdam, de andere grote steden en Nederland als geheel. Dit uit zich onder andere in het feit dat in Zuid de werkloosheid aanzienlijk hoger en de arbeidsparticipatie lager is dan elders. Maar er zijn nog tal van andere problemen, zoals een onderwijsachterstand, een slechtere woonkwaliteit en criminaliteit.

Building the Right Investments for Delivering a Growing Economy, afgekort BRIDGE, is een driejarig programma (najaar 2016 - najaar 2019) dat financieel wordt ondersteund door het Europese fonds Urban Innovative Actions (UIA). Doel van het programma is om kinderen in Rotterdam Zuid te helpen om een sterkere positie te verwerven op de arbeidsmarkt. BRIDGE bestaat uit ruim twintig onderwijsinterventies in het po, vmbo en mbo. De interventies hebben vooral tot doel om de keuze voor techniek, haven en zorg te bevorderen.

Dit rapport bevat de resultaten van de monitoring en evaluatie van BRIDGE. Er worden drie centrale onderzoeksvragen beantwoord:

 1. In welke mate is de deelname aan onderwijsinterventies toegenomen door BRIDGE?
 2. In welke mate heeft dit ertoe geleid dat meer kinderen een opleiding in de techniek, logistiek of zorg kiezen?
 3. In hoeverre leidt een opleiding in de techniek, logistiek of zorg tot betere arbeidsmarktkansen?

Download

PDF icon

BRIDGE: De brug van school naar werk

Details

Publicatiedatum: 
Oktober 2019
Auteurs:
Opdrachtgever: 
Europese Commissie
In samenwerking met: 

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 11e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!