Evaluatie Erasmus+

Evaluatie Erasmus+

Erasmus+ is een programma van de Europese Unie dat zich richt op onderwijs en training, jeugd en sport. Met dit programma wordt in Nederland en in de EU invulling gegeven aan één van de doelen van de Europa 2020 strategie: het realiseren van een slimme, duurzame en inclusieve economie. Panteia en SEOR hebben, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Nederlandse inzet op het huidige Erasmus+ programma geëvalueerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat men in het algemeen tevreden is over de aansluiting en samenwerking tussen het Nationaal Agentschap (dat bestaat uit Nuffic en CINOP) en het ministerie, maar dat er verbetering mogelijk is bij het overbrengen van de prioriteiten en beleidsdoelstellingen bij de koepelorganisaties en onderwijsinstellingen. Meer concrete richtlijnen voor instellingen in verband met de uitvoering, inzetten op bepaalde subgroepen en het delen van "good practices" zijn enkele voorbeelden van stappen die genomen kunnen worden.

 

Download

PDF icon

Evaluatie Erasmus+

Details

Publicatiedatum: 
April 2020
Auteurs:
Opdrachtgever: 
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
In samenwerking met: 
Panteia

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 11e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!