Evaluatie van de NFIA 2010-2018

Evaluatie van de NFIA 2010-2018

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) heeft als doel het volume en de kwaliteit van de directe initiële en vervolginvesteringen van buitenlandse bedrijven te verhogen. De NFIA voert de volgende vier kernactiviteiten uit:

 1. Nederland als vestigingslocatie onder de aandacht bregen bij buitenlandse bedrijven
 2. Spreken met reeds in Nederland gevestigde buitenlandse bedrijven over mogelijke vervolginvesteringen
 3. Coördineren van de acquisitie-inspanningen van verschillende regionae acquisitiepartijen via het Invest in Holland netwerk
 4. Signaleren van knelpunten in het Nederlandse vestigingsklimaat en helpen deze op te lossen

SEOR heeft samen met MIR, Erasmus School of Economics en KU Leuven de eerste evaluatie uitgevoerd van de NFIA. Daarbij is nagegaan of de activiteiten van de NFIA leiden tot extra initiële investeringen in Nederland, en of die bovendien bovengemiddeld productief zijn. En of het werk van de NFIA ook leidt tot meer, en meer productieve, vervolginvesteringen.

In het onderzoek zijn verschillende onderzoeksmethoden gecombineerd, zoals literatuuronderzoek, interviews met beleidsmakers en stakeholders, diverse econometrische analyses, een enquête onder bedrijven en feedbacksessies.

Download

PDF icon

Evaluatie van de NFIA 2010-2018

Details

Publicatiedatum: 
April 2020
Opdrachtgever: 
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
In samenwerking met: 
MIR, Erasmus School of Economics, KU Leuven

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 6e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!