Haalbaarheidsonderzoek Rotterdamse wijkbasisbaan

Haalbaarheidsonderzoek Rotterdamse wijkbasisbaan

In Rotterdam staan veel mensen die willen en kunnen werken aan de kant. Daarom is het idee gelanceerd van een wijkbasisbaan: nieuw gecreëerd werk dat voorziet in de oplossing van maatschappelijke problemen én mensen zonder werk perspectief biedt. SEOR onderzocht onder 54 vertegenwoordigers uit drie Rotterdamse wijken, het bedrijfsleven, activeringscoaches en langdurig werkzoekenden hoe levensvatbaar dit idee in de praktijk eigenlijk is.

Daaruit blijkt dat de wijkbasisbaan een zinvolle manier kan zijn om mensen werk te bieden die er anders niet in slagen om een baan te krijgen. Wel zijn er een aantal belangrijke drempels te nemen, met name op het gebied van financiering en opschaling. 

 

Download

Details

Publicatiedatum: 
Januari 2021
Auteurs:
Opdrachtgever: 
Gemeente Rotterdam
In samenwerking met: 

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 6e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!