Arbeidsmarkt- en re-integratiepatronen van Wajongers met arbeidsvermogen

Arbeidsmarkt- en re-integratiepatronen van Wajongers met arbeidsvermogen

De arbeidsmarktparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking blijft achter. UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid willen daarom graag een beter beeld krijgen van wat er nu precies werkt voor deze groep. Een van de onderdelen van het gezamenlijke kennisprogramma 'Onbeperkt aan het werk' is daarom een effectevaluatie van de dienstverlening aan Wajongers.

Dit onderzoek is een eerste stap binnen deze effectevaluatie. Het brengt in beeld hoe het Wajongers met arbeidsvermogen vergaat op de arbeidsmarkt en welke dienstverlening zij van UWV hebben ontvangen. Daarvoor hebben we de individuele arbeidsmarkt- en re-integratiepatronen van Wajongers met arbeidsvermogen bestudeerd. We beschrijven negen segmenten van Wajongers die én een gelijksoortige re-integratiehistorie hebben én vergelijkbare arbeidsmarktpatronen hebben doorlopen.

Download

Details

Publicatiedatum: 
November 2020
Auteurs:
Opdrachtgever: 
UWV
In samenwerking met: 
PROOF Adviseurs

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 6e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!