Winnaar NSV-VBO Prijs voor Beleidsonderzoek

  • Oktober 2022

SEOR heeft dit jaar de NSV-VBO Prijs voor Beleidsonderzoek gewonnen in de prijscategorie onder de € 80.000, met het onderzoek Duurzaam perspectief in de GGP. Een studie naar interne arbeidsmobiliteit bij de politie. De prijs beoogt het vele interessante beleidsonderzoek dat in Nederland plaatsvindt beter voor het voetlicht te brengen. Op 18 mei 2022 hebben de onderzoekers de prijs in ontvangst genomen in het Museum voor Beeld en Geluid te Den Haag.

 

 

Uit het juryrapport:

De jury besloot unaniem over de prijswinnaar vanwege het op wetenschappelijke literatuur gebaseerde onderzoeksmodel en de gedegen methodologische insteek via zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Hierbij is aandacht voor inbreng van verschillende betrokken groepen, zoals degenen die weggaan bij de organisatie maar ook degenen die blijven. Deze aanpak genereerde interessante en relevante resultaten die toegankelijk zijn opgeschreven. Op basis daarvan worden concrete ingangen geformuleerd voor de aanpak van de geconstateerde problematiek, waar meteen mee aan de slag kan worden gegaan. Bij de communicatie van resultaten en aanbevelingen hadden de auteurs duidelijk voor ogen wie zij met dit rapport wilde bereiken. Zeer lovenswaardig vond de jury dat de opdrachtgever een inleiding op het onderzoek gaf en reflecteerde op de opbrengsten.

Naar aanleiding van de prijs zijn de onderzoekers geïnterviewd door Beleidsonderzoek Online. Het interview is te lezen op de website van Beleidsonderzoek Online: Interview met Fabian Dekker, Elisa de Vleeschouwer, Arie-Jan van der Toorn en Yvonne Prince

Contact