Arbeidsmarkt luchtvaart 2014

You are here

Arbeidsmarkt luchtvaart 2014

Het rapport "Arbeidsmarkt luchtvaart 2014" doet verslag van het eerste sectorbrede onderzoek in de luchtvaartsector in Nederland. Dit onderzoek is de nulmeting voor het sectorplan luchtvaart. Deze nulmeting biedt de sector de mogelijkheid om de komende jaren de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te analyseren, mede vanuit de in het sectorplan voorgenomen activiteiten. Tevens is het werkgelegenheidsonderzoek van luchthaven Schiphol in het onderzoek geïntegreerd.

Het doel van het onderzoek is tweeledig:

 1. De ontwikkeling van een vragenlijst die in de komende jaren kan worden benut voor het volgen en analyseren van relevante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van de gehele luchtvaartsector.
 2. Het uitvoeren van een enquête onder alle organisaties in de sector luchtvaart als nulmeting voor het vaststellen van de arbeidsmarktsituatie in de sector. Deze omvat drie deelpopulaties:
  a. Alle bedrijven en organisaties die gevestigd of actief zijn op de luchthaven Schiphol;
  b. Alle bedrijven en organisaties die actief zijn op de vijf grote regionale luchthavens (Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Groningen, Lelystad);
  c. Alle luchtvaartrelevante bedrijven en organisaties die gevestigd én werkzaam zijn buiten de genoemde luchthavens.

Aan het onderzoek hebben in totaal 734 bedrijven meegewerkt, waarvan 443 gevestigd of werkzaam op Schiphol en 164 op de regionale luchthavens. De overige 128 bedrijven uit de luchtvaartsector zijn buiten de luchthavens gevestigd.

Download

Details

Publicatiedatum: 
March, 2016
Opdrachtgever: 
Stichting Sectorfonds Luchtvaart
Auteurs: 
Kees Zandvliet, Shilaan Alzahawi, Marieke Meij
Consortium partners: 
Mediad

Expertise

Methode: 

Contact

Over SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voert wereldwijd economisch onderzoek uit voor overheden en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, zorg, innovatie en regulering.

Contact

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 11e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
 • +31 (0)10 302 0500
 • E-mail:
 • seor-secr@seor.eur.nl