Werkklimaat DJI

Werkklimaat DJI

Uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is gebleken dat medewerkers veelal ontevreden zijn over de veiligheid in hun werkomgeving en de bestuurlijke aandacht die zij krijgen van het directieteam. Dit geldt vooral voor PIW’ers en beveiligers, die samen een groot deel van het DJI-personeel uitmaken. Het MTO zelf zegt echter niet veel over de achtergronden van de (on)tevredenheid. Daarom is een logische vraag: waarover en vooral waarom is men nu precies ontevreden?

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft SEOR daarom de opdracht gegeven tot een onderzoek naar het werkklimaat binnen inrichtingen en diensten van DJI. Dit rapport doet verslag van het onderzoek, waarbij is gesproken met DJI-medewerkers in alle lagen van de organisatie. Daarnaast is ook naar andere bronnen gekeken, in de vorm van een literatuuronderzoek en nadere analyses op de MTO-data.

Uit het onderzoek blijkt dat DJI'ers positief zijn over hun collega's, de inhoud van en autonomie binnen hun werk. Negatieve punten zijn onder andere een te hoge werkdruk, het tekortschieting van de leiding, een slechte communicatie binnen de organisatie en een gevoel van onveiligheid.

Download

PDF icon

Werkklimaat DJI

Details

Publicatiedatum: 
September 2018
Auteurs:
Opdrachtgever: 
Dienst Justitiële Inrichtingen
In samenwerking met: 

Expertise

Contact

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 6e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!