Innovatie
3

Innovatie en sectoren

In een economie waarin globalisering en internationale concurrentie steeds nadrukkelijker hun stempel drukken, wordt kennis, R&D en innovatie almaar belangrijker. Nederland en Europa zetten breed in op een hoogwaardige kenniseconomie en zoeken daarbij naar nieuwe impulsen om het kennis- en innovatiesysteem ook naar de toekomst robuust en duurzaam te houden. Welke ontwikkelingen vragen om beleidsaandacht? Welke invloed hebben technologische ontwikkelingen op de vraag naar arbeid? Wat zijn de beste instrumenten om innovatie te stimuleren? Welke effecten hebben specifieke R&D- en innovatieregelingen? Hoe innovatief zijn bepaalde sectoren en waar liggen verbeterpunten?

SEOR combineert een diepgaande kennis van innovatie en van sectoren met kwantitatieve en kwalitatieve economische onderzoeksmethoden om inzicht te bieden in dergelijke vraagstukken. Via onderstaande links kunt u zien welke projecten wij recent hebben uitgevoerd op het gebied van innovatie.

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 6e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!