Onderwijs en Scholing
2

Onderwijs en scholing

Menselijk kapitaal kent een steeds groter belang in onze economie. Dit is te zien aan de toenemende opleidingseisen in het bedrijfsleven. Ook innovatie heeft alles met menselijk kapitaal te maken. Om nieuwe productieve kennis te genereren zijn goed opgeleide mensen nodig. Het belang van menselijk kapitaal betreft overigens niet alleen de arbeidsmarkt en de economie, maar ook andere onderdelen van de maatschappij, die in alle opzichten complexer wordt. De keerzijde van het toenemende belang van menselijk kapitaal is dat lager opgeleide mensen zich steeds moeilijker kunnen handhaven op de arbeidsmarkt en in de maatschappij.

Onderwijs en scholing spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van menselijk kapitaal. SEOR heeft veel onderzoek gedaan op het gebied van onderwijs en scholing, zowel van jongeren als van volwassenen. De studiekeuzes die jongeren maken, kunnen van grote invloed zijn op hun toekomst. Daarnaast wordt ook steeds vaker aandacht besteed aan scholing in een latere fase van het arbeidsleven (“leven lang leren”).   

Via onderstaande links kunt u zien welke projecten wij recent hebben uitgevoerd op het gebied van onderwijs en scholing.

OVER SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. SEOR voert sociaal-economisch onderzoek uit voor nationale, regionale en lokale overheden, de Europese Commissie, sectororganisaties en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, innovatie, regulering en ondernemerschap.

CONTACT

 • Adres:
 • Rotterdam Science Tower
  Marconistraat 16, 11e etage
  3029 AK Rotterdam
 • Telefoon:
  +31 (0)10 302 0500

  E-mail:
  seor-secr@seor.eur.nl

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!